maanantai 7. joulukuuta 2015

Kisamatkalla mukana!

Kuluneiden viikkojen hommia..

Pääsimme molemmat estekisoihin mukaan avustamaan

Tiistai Katin kisapäivä: Aamulla mentiin 04:30 talliin ruokkimaan hevoset (kaikki hevoset saivat väkirehut, kisoihin lähtevät myös heinät) ja kävimme syömässä. Kisoihin lähti minun lisäkseni 2 muuta työntekijää. Kisoihin lähti viisi hevosta, suurin osa oli nuoria ja kisoissa toista kertaa, yhdellä oli ensimmäinen kerta. Kun olimme syöneet, kaikki viisi hevosta laitettiin hienoiksi ja letitettiin. Kisavarusteet oli pakattu rekkaan jo edellisenä päivänä. Noin seitsemän aikoihin hevoset lastattiin rekkaan ja lähdimme tien päälle. Matka kesti n. 1,5h. Perille saavuttuamme aloimme jo varustamaan ensimmäistä hevosta. Minun tehtäväni olivat lähinnä avustaa rekan luona, varustaa ja purkaa hevosia. Pari hevosta kävelytin valmiiksi ja vein maneesille.
Lähdimme Lauran kanssa trailerilla kahden hevosen kanssa kisoista aikaisemmin pois niiden mentyä omat radat. Saavuimme takaisin tallille n. 14:30 ja purettiin hevoset pois traikusta karsinoihin. Siivosin trailerin ja sen jälkeen olin pari tuntia vapaalla. Illemmalla menin vielä pariksi tunniksi auttamaan iltatallissa.

    

  

Keskiviikko Matun kisapäivä: Aamu alkoi klo: 06.15 ja menimme toisen tallityöntekijän kanssa talliin antamaan hevosille väkirehut  (+heinät niille hevosille jotka lähtivät kisoihin.) Kisoihin lähti yhteensä viisi hevosta, suurin osa hevosista oli nuoria. Aamulla harjasimme ja laitoimme kisahepat valmiiksi ja lastasimme ne rekkaan. Lähdimme matkaan noin klo: 9.15. Matka kisapaikalle kesti noin 1.5h. Kun olimme perillä aloitimme heti varustamaan ensimmäistä hevosta. Minun tehtäviini kuului kisapaikalla hevosten kuntoon laittoa, kävelytystä, hevosen purkaminen radan jälkeen, radan kuvaaminen yms. Minulla oli selässä reppu, joka sisälti mm. pari raippaa, vettä, kypärän, kannukset yms. Mitä nyt verkassa, ennen rataa ja sen jälkeen tarvittiin.
Pääsimme lähtemään kisoista pois noin. 17.00. Takaisin tallille päästyämme purimme hevoset pois rekasta, siivosimme rekan ja varusteet. Kun hepat ja tavarat oli hoidettu pois, autoin vielä iltatallin teossa. Päivä oli kiireinen ja pitkä, mutta oli mukavaa päästä seuraamaan kisoja ja avustamaan niissä, se toi mukavaa vaihtelua perus tallihommien tekoon! :)
     

                                                                                                                                                                                                     
Muita hommia. Kuluneina viikkoina olemme rasastaneet, maastoilleet, juoksuttaneet ja varustaneet hevosia kuntoon Lauralle ja Niklakselle.

PS. Postauksien kirjoittaminen on nyt nyt jäänyt hyvin vähäiselle, koska meillä on ollut nettiongelmia, nettiyhteydet on ollut erittäin huonot.Juoksutukseen menossa.

Tännekkin tuli lunta, joka kyllä suli hyvin pian pois.                                                                                                                                                Kati&Matu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti